Skip to content

Tuinmeubels en tuindecoratie beschermen met nano coating

Zijn jouw houten tuinmeubels helemaal groen en verweerd na de Nederlandse winter? En zijn je stenen borders of vijver ornamenten helemaal modderig en groeit er alg en mos op? Bespaar jezelf volgend jaar een hoop werk door deze zomer jouw houten tuinmeubels en stenen tuindecoratie te beschermen met nano coating! In dit artikel vertellen we je er alles over.

Nano coating in de tuin gebruiken

Nano coating is een vloeistof die je kunt aanbrengen op verschillende materialen in je tuin. Het zorgt voor een sterke en onzichtbare bescherming tegen water. Doordat het materiaal na de nano behandeling niet meer vochtig wordt voorkomt het houtrot, groene aanslag en mosvorming. Je kunt zo langer genieten van een mooie schone tuin.

Nano coating aanbrengen op je tuinmeubelen (en onderhouden!)

Zorg ervoor dat de je houten tuinmeubel (of stenen tuindecoratie) vooraf goed schoongemaakt is en ontdaan van mos, vuil, kalk of alg. Nadat de ondergrond goed gedroogd is en je tevreden bent over hoe de ondergrond er uitziet breng je het product aan doormiddel van een schuimroller of vernevelaar.

Tuinmeubels en tuindecoratie beschermen met nano coating doe je het beste door de ondergronden daarna regelmatig bij te werken met een zogenoemde conditioner. Dit doe je door de speciale nano conditioner toe te voegen aan water en hiermee de ondergrond periodiek af te nemen.

Het product Conditioner zorgt ervoor dat de actieve werking van de nano coating in goede conditie blijft en hierdoor een langere beschermingsduur biedt op de ondergrond. Zo hoef je minder vaak de nano coating opnieuw aan te brengen en heb je jarenlang plezier van je investering!

Geschikte nano coatings voor buiten

Chemona Wood Coat (link)

+ Vele houtsoorten
+ UV & kleurbescherming
+ Vuil & vetwerend
+ Waterafstotende werking

Chemona Stone coat (link)

+ Van tegels tot natuursteen
+ Beschermt tegen groene aanslag, water en vuil
+ 1 L behandeling voor 25-30m2

Chemona nano conditioner (link)

+ Verlengt de levensduur van nano coating
+ Vermindert vuilaanhechting
+ 1 op 50 verdunbaar

Tuinmeubels en tuindecoratie beschermen met Chemona

Chemona heeft een breed assortiment nano coating producten voor in en om het huis. De producten van Chemona zijn zeer eenvoudig aan te brengen en zijn niet moeilijk om te verwerken op een ondergrond om een mooi resultaat te garanderen.

Groot voordeel ten opzichte van de traditionele lakken en beitsen is dat nano coating niet vooraf opgeschuurd dient te worden om een nieuwe beschermingslaag aan te brengen.

Neemt de werking na enige tijd af? Dan is het belangrijk om het oppervlak goed te reinigen, en te ontdoen van vuil, mos, kalk en alg. Als je hierna tevreden bent met het resultaat dan kan je weer opnieuw een transparante beschermingslaag aanbrengen met de schuimroller of vernevelaar.

Cart
Back To Top